marți, 29 martie 2016

Lipie Madeira

Lipie Madeira


Ne este atat de dor de Madeira, incat incercam sa o regasim in lucrurile care ne sunt aproape, si mai ales, in mancare. De cele mai multe ori nu reusim, dar lipia asta a fost cat de cat aproape. Trebuia painica sa fie groasa, nu ne-a iesit groasa, dar a iesit bine.

Ingrediente
usturoi
unt
sare,
marar
salata verde
carne de porc
cascaval
rosie
sunca de praga









Mod de preparare
Se face lipia separat sau se cumpara chifla mai inalta, cum doriti. Se prajeste bine carnea, subtire. Se freaca usturoiul cu  sare, unt si marar. Am taiat cascavalul felii, rosiile felii, sunca la fel. Am uns lipiile cu amestecul de usturoi, marar si unt. Lipiile au fost calde, asa ca usturoiul cu unt, a venit foarte, foarte bine pe lipia calda, i-a dat un gust deosebit. Apoi le-am facut ca pe un fel de sandvis: am pus peste lipia cu usturoi, sunca, apoi cascavalul, apoi felia de carne, rosia, frunza de salata verde si partea a doua a lipiei. Le puteti aseza in orice ordine va place. Amestecul de usturoi face tot gustul.











Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu