duminică, 24 februarie 2013

Peste in saramura cu sos de rosii

Peste in saramura cu sos de rosii
( noi am facut macrou )

Ingrediente:
5-6 pesti (  in functie de cate portii vreti sa faceti )
1 conserva de rosii taiate bucatele sau daca aveti, sos de rosii facute in casa ( circa 250 g )
1 cescuta mica de ulei
usturoi
ardei iute uscat
sare
piper
delicat
1 pahar cu apa

Mod de preparare:
Se spala si se curata bine pestele, se taie capul ( daca are ) si se taie pestele pe pe jumatate, se freaca cu ulei si sare si se pune in tava
Peste peste se pune delicat si ardei iute uscat taiat feliute subtiri si se da la cuptor circa 20 min

Cat timp sta pestele la cuptor, pregatim saramura:
Se pune in tigaie putin ulei si se adauga rosiile. Se calesc rosiile, se adauga delicat, sare, piper si ardei iute uscat,
Dupa ce s-au calit rosiile, se dau jos de pe foc si se curata si taie feliute, usturoiul.
Se scoate pestele de la cuptor si se pune peste el sosul pregatit, amestecat cu usturoiul proaspat taiat. Sosul e bine sa fie fierbinte cand este pus peste peste.

Se mai baga la cuptor pestele impreuna cu sosul, pentru inca circa 10 min.
Se scoate si se serveste cu mamaliga sau paine, dupa preferinte.




Pofta buna!
Reteta este preluata de la mama :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu