joi, 7 ianuarie 2016

Tarta de bacon cu cartofi si branza cedar

Tarta de bacon cu cartofi si branza cedar





Zilele trecute am vazut un filmulet pe facebook cu un nene care umplea o cratita cu bacon si mi-a atras atentia. M-am uitat la el si pentru ca ne plac cartofii cu branza si bacon am hotarat sa pregatesc si eu tarta. 
Nu trebuie sa va asteptati la cine stie ce gust, sunt doar cartofi cu branza si bacon, pe care oricum ii pregatesti nu au cum sa iasa altfel decat buni. Ce m-a atras la reteta asta, este prezentarea, modul de preparare si cum arata nebunia asta in farfurie. 

Ingrediente:
Bacon 
Branza cedar - 1 pachet de la Kaufland 
Cartofi ( in filmulet, bucatarul are trei feluri de cartofi, eu am folosit doar un fel )
Sare
Piper
Putin ulei ca sa ungem tava


Mod de preparare

Pai deoarece evident, viata bate filmul, sau filmuletul in cazul de fata, la bucatarul nostru totul a mers ca pe roate. La mine ... nu :)
De ce? Pai, baconul meu era prea scurt comparativ cu al lui, cand m-am apucat de gatit mi-am dat seama ca nu am tigaie cu coada tot din aluminiu ca a lui, care sa poata fi bagata la cuptor, Si cuptorul meu, evident, nu este ca al lui :)
Hartia de copt nu am fost atenta si prima data am taiat-o prea lunga, a doua oara prea scurta, plus ca aveam o oala si nu tigaie, in care, evident, baconul nu numai ca nu dadea pe afara, ci se incapatana sa cada inauntru cu totul. Am schimbat cratita evident, refacand trucul cu hartia, care de data aceasta mi-a iesit. O sa vedeti in poze ca masor din nou foaia de copt, dar deoarece cratita mea era deja unsa cu ulei, am pus hartia la masurat peste foaia taiata incorect anterior, apoi am inlocuit-o cu cea corecta.
Si dupa toate astea, baconul se incapatana sa fie prea scurt, asa ca m-a ajutat mama care a sugerat sa pun pe fundul tigaii un pat de cateva felii si sa pornesc de acolo si nu din mijloc si asa m-a salvat si am reusit sa am baconul mai lung :).










Dupa toate astea, am asezat baconul in tigaie relativ conform filmuletului, apoi am spalat si taiat felii subtiri cartofii, am dat prin razatoare branza cedar si am pus straturi, unul de cartofi presarati cu sare si piper si unul de branza, terminand cu cel de branza.
Bucatarul din filmulet ne spune sa punem un capac ca si greutate peste tarta si sa punem tigaia intr-o tava ca sa nu se scurga zeama direct in cuptor. Zis si facut.
Am acoperit totul cu baconul si am bagat la cuptor doua ore si jumatate.



















Trebuia sa o tin mai putin, trebuie sa fim atenti fiecare la cuptorul nostru, a mea a iesit un pic cam prea facuta, dar foarte buna.
Se scoate cu ajutorul unei farfurii din tigaie, se scoate hartia de copt si se rastoarna intr-o alta farfurie.



















Va recomad, este un fel simplu de mancare la gust si haios de preparat, impresia artistica fiind foarte buna.
Ca idee, am scos toarta de la tigaia mea si asa am putut sa o bag la cuptor in tava :)








Va doresc pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu