Sarlota de casa cu fructe
Ingrediente:
1l lapte,
1l lapte,
sase linguri de zahar,
patru oua intregi,
doua linguri de faina,
trei
linguri cu varf de cacao,
zahar vanilat,
coaja de lamaie,
nuca de cocos rasa ( daca va place, eu nu prea ma omor, deci nici nu am pus :)) )
100 grame unt.
Rezulta intre patru si sase portii generoase.
Preparare:
Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.
Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.
Adauga
faina si cacao si amesteca bine cu un tel in forma de para.
Adauga mirodeniile
si jumatate din laptele caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca continuu.
Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa sa lege, pana la densitatea care iti
place, dar tine cont ca rece va fi inca si mai tare. Da deoparte sarlota si
adauga untul.
Sa nu faceti greseala sa o amestecati cu untul pe foc, trebuie data jos de pe foc. Eu am uitat si s-a facut asa, zgronturoasa, branzita un pic. Buna, dar puteam evita :)
Amesteca si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti
place.
Orneaza cu nuca de cocos ( daca vreti). Eu am ornat-o cu fructe de padure.
Da la rece si serveste-o dupa circa doua-trei
ore.
O poti orna si cu iaurt cu fructe din comert sau cu dulceata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu