sâmbătă, 13 octombrie 2012

Pui cu sos bechamel

Pui cu sos bechamel
Ingrediente pentru 600 g:
carne de pui ( pulpe, piept )
lapte - 500 ml
faina - 65 g
unt - 50 g
smantana ( daca vreti )
sare dupa gust



 

Mod de preparare:
se pune puiul la fiert ( eu l-am folosit pe cel fiert pentru supa de legume si pui pe care am postat-o anterior ) cu sare


faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. 
Untul (50 g) se topeste intr-un vas

se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat laptele ramas (450 ml) si sarea. 
 

Se fierb la foc moderat cca 20 de minute. Daca sosul prezinta aglomerari (cocoloase) se strecoara printr-o sita foarte fina. Se adauga la suprafata bucati de unt (20 g), pentru a nu prinde crusta.


Puiul fiert, se scoate, se dezoseaza si se amesteca cu sosul bechamel.
Este recomandat a se servi cald.

Va urez pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu