miercuri, 30 august 2017

Ou fiert moale

Ou fiert moale


Nu stiu despre voi, dar mie mereu mi-a fost greu sa le nimeresc. Cum sa fac sa iasa cat mai bune. Mi-a explicat si mama, m-am uitat si pe net, dar nimic, nu s-a prins de mine solutia pana anul asta, cand, in vara, am internat-o pe mama la institutul Ana Aslan la recuperare.
Acolo, a nimerit in camera cu o doamna foarte, foarte draguta de vre-o 85 de ani, bunicuta de tara. Intr-o zi, cand am fost la mama in vizita, ii spun ca a primit oua de rata, preferatele ei, daca vrea sa ii aduc cateva. Si mama evident, zice ca da, dar sa le fierb si sa fie moi. Ia d'aici daca ai cum.
Of mai mama, nu stii ca nu imi ies, ii spun eu. Si bunicuta din salon, decide sa intervina si sa ma salveze si ce zice:
Mama, ia oul, pune apa pe foc, o lasi sa fiarba si pui oul in apa data in clocot. Si ...numeri pana la o suta si e gata. Si mai zice mamaie: vezi si tu ca e in functie de aragaz maica, daca e prea incet mai numeri putin, daca e prea iute, numeri pana la 75-80. Pana le potrivesti si ies cum iti plac tie.Zis si facut. Mi se parea mie cam ciudat, doar asa repede sa se faca? Si cand am ajuns acasa asta am si facut, primul lucru. Si a iesit. Prima data am numarat pana la 80 si a iesit moale, perfect, dar parca mai mergea un pic, apoi pana la 100 si aia a fost. Asa de simplu.
Este adevarat, este in functie de aragaz si cum va place, asa ca, fie mai luati 10, fie mai adaugati 10 si numarati pana la 80,90, 100 sau 110. 
Bune de te lingi pe degete.

Va doresc mult succes si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu