luni, 30 septembrie 2013

Bagheta umpluta

Bagheta umpluta
In cautarea de noi idei, am dat peste aceasta reteta care mi s-a parut chiar f interesanta. O bagheta poate fi umpluta cu orice tip de umplutura va place voua. Puteti crea o foarte mare varietate de umpluturi, va arat aici ce am gatit eu, conform reteti gasite pe net.
Poza de mai sus este cea de pe net, mi-a placut f mult, restul sunt ale mele :)


Ingrediente:
o bagheta ( eu avand mai multi musafiri, am facut cu 2 baghete )
8 linguri branza de capra veche
4 linguri branza de capra proaspata ( sau pur sisimplu 2 tipuri de branza care va place voua dar sa fie una mai cremoasa )
1 catel de usturoi pisat ( evident eu am pus mai mult, la ochi, cum spune mama )
jumatate de pahar de ardei gras rosu tocat
jumatate de pahar de rosii tocate
masline tocate ( eu am pus si verzi si negre )
2 linguri de salam uscat iute taiat bucatele
cam 2 lingurite de patrunjel tocat
1 lingurita cimbru, de preferat verde, eu am avut uscat
piper negru macinat
sare dupa gust ( cu atentie sa nu puneti multa, deoarece sunt deja sarate ingredientele )
Mod de preparare
Se taie bagheta la ambele capete si se scoate miezul. Folositi pentru asta, un cutit lung, subtire si scoateti miezul pe la ambele capete.

Amestecati branza, folosind un mixer electric, pana se face ca o pasta si nu are cocoloase. Adaugati usturoiul pisat, amestecati bine si adaugati apoi si restul ingredientelor.

Umpleti bagheta cum va este mai usor, lucrand fie pe ambele capete, fie doar printr-o parte, cu amestecul rezultat.
Presati amestecul sa se aseze bine in bagheta. Infasurati bagheta cu folie alimentara si o bagati la frigider cel putin 2 ore ( eu am tinut-o la frigider de pe o zi pe alta ).
 
Taiati bagheta in felii subtiri si serviti. Eu am avut un pahar de apa sa clatesc cutitul ca sa nu se lipeasca amestecul din bagheta pe el.


Noua ne-a placut f tare, sper sa va placa si voua.
Pofta buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu