marți, 13 august 2013

Penne cu ton



Penne cu ton

Ingrediente
300 gr paste  
250 gr ton (din conserva) 
500 ml pasta de rosii 
5 catei de usturoi 
2 lingurite de oregano uscat 
2 linguri de ulei de masline rafinat
2 linguri de parmezan ras 
sare, piper


Mai intai, am pus apa la fiert, cu putina sare. Cand a dat in clocot, am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 10 minute.
In cele 11 minute, am tăiat cateii de usturoi feliute. Puteti pune mai multi sau mai putini, in functie de cat de mult va place usturoiul.

Apoi i-am pus la calit in doua linguri de ulei de masline.



N-am stat sa se rumeneasca. Dupa ce usturoiul s-a inmuiat, am pus tonul (am scurs zeama, am pus doar carnea peștelui).
 

Am amestecat bine apoi am pus pasta de rosii si oregano. Trebuie musai pusa o pasta groasa si nu suc de roșii, care-i prea apos.

Am lasat la fiert 8 minute (cam atat mai aveau pastele de fiert). 
 
 
 
 
 

Cand pastele s-au făcut, le-am scurs, am pus peste ele sosul, am amestecat bine de tot cu o lingura de lemn, apoi am pus paste in farfurie, iar peste ele am pus o lingura buna de parmezan ras.
 
 
 
 


 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu