sâmbătă, 15 octombrie 2016

Ce iti doresti sa faci pana la 60 de ani?

Yo Sirop de fructe si Creative Ideas mi-au trimis saptamana trecuta o provocare destul de importanta si care m-a pus pe ganduri, m-au provocat sa scriu cateva rezolutii proprii pe care sa le indeplinesc pana la varsta de 60 de ani.
Si m-a intrebat: "Te-ai gandit vreodata cum vei arata la 60 de ani?"




Siropul YO împlineste anul acesta 60 de ani, ani ce reprezinta nu doar un simplu numar, ci o serie de experiente din care a deprins tot ce a fost mai bun, a invatat, s-a dezvoltat, s-a perfectionat si cel mai important, a acumulat experienta. 
Eu, nu m-am intrebat niciodata pana acum, nici cum voi arata si nici ce voi face pana la 60 de ani. De aceea mi-a si luat atat de mult pana sa scriu acest articol. M-am tot gandit. Mai intai, e socant pentru mine ca mai am doar 22 de ani pana acolo. Daca mai aveam, sa zic, 30 sau chiar 40 de ani pana sa implinesc 60, ar fi fost ceva, dar asa. Am senzatia ca nu mai am timp sa fac nimic :).


O sa pun listuta de dorinte in sticluta si o sa o deschid atunci :)


Nici acum nu sunt hotarata exact, dar de scris, am zis sa scriu neaparat, poate mai pun si pe altcineva pe ganduri, sa nu fiu singura:
*Vreau mai intai sa ajung si sa trec de 60 de ani bine de tot. Una din dorintele mele arzatoare este de fapt, sa fiu nemuritoare ( pssst, e secret ). 
* Vreau sa imi indeplinesc prima dorinta din lista si cele care vin mai jos, alaturi de sotul meu
* Mi-am dorit mereu sa am o casa plina de copii, este posibil sa fie cam tarziu, dar nu se stie niciodata, nu ?
* Imi doresc sa am o casuta ca in povesti, cocheta si plina de veselie, iubire si sanatate. Cu o biblioteca, o camera intreaga - biblioteca, numai a mea. 
* Imi doresc sa pictez sau sa scriu, sau sa citesc macar, intr-o livada de pomi fructiferi, la noi sau oriunde, sau intr-o podgorie, dar podgoria sa fie neaparat in Franta. 
* Imi doresc sa devin o mica Jessica Fletcher si Julia Child, combinate
* Legat de dorinta de mai sus, as vrea o casuta de vacanta ca a Jessicai, intr-un oras pe malul marii, asa cum este Cabot Cove, sau una intr-un oras cum este Stars Hollow din Fetele Gilmore. 
*As vrea sa fac turul lumii, in doua moduri: 
- o data, relaxat, treptat chiar, as vrea sa vad cat se poate de mult din aceasta lume minunata 
si 
- o data, as vrea sa pot reface traseul lui Jules Verne din "Ocolul pamantului in 80 de zile", exact cum a facut el :)
* Mi-as dori sa fac propriul meu adapost de animale in care sa pot sa ajut imens de mult. 
* Mi-as dori sa fac doctoratul ( mereu mi-a placut la scoala )

* Legat de cum o sa arat, nu, nu m-am gandit niciodata. Mama mea are 70 de ani, mai avem un pic si face 71 si este o femeie foarte frumoasa. Mi-as dori sa fiu frumoasa, macar jumatate din cat este ea.






Mai sunt multe de indeplinit, dar daca as spune totul acum, maine ce mai facem? :)
Voi ce va doriti sa faceti pana impliniti varsta de 60 de ani?

miercuri, 5 octombrie 2016

Pui la rotisor cu salata

Pui la rotisor cu salata



Bucataria mea a primit de curand un lucru esential: un aragaz nou. Si daca tot l-a primit cu rotisor, am decis sa il incercam.


Ingrediente:
2 pui micuti
salata verde
rosie
o ceapa
sare
ulei de masline
putin cascaval


Mod de preparare:
Puii i-am parlit putin pe foc, i-am ales micuti ca sa incapa pe rotisor si ca sa ii poata invarti, si i-am frecat cu sare. Atat, nu am pus nimic mai mult.
I-am bagat la cuptor pe rotisor si i-am tinut circa o ora. Am pus si tava de cuptor sub rotisor cu apa in ea ca sa nu se lipeasca de la grasimea care curge de la pui. Am reumplut de inca 2-3 ori, intre timp, pentru ca se evapora.



Trebuie sa va marturisesc, ca noi nu prea am mancat mancare la rotisor, ma rog, acasa deloc, pentru ca nu am facut, si nici in oras, decat de vre-o 2-3 ori maxim si nu ne-a placut deloc gustul. Acum insa, am fost cu totii surprinsi foarte placut. Fara nici un alt condiment decat sarea, puiul a iesit extrem de gustos, suculent. Cred ca si de la apa care se evapora din tava de sub el, l-a ajutat si asta, dar nu a fost nevoie sa dam drumul de exp., la arzatorul de sus al aragazului ( desi, de abia asteptam ), s-a rumenit foarte frumos asa, rotisat si a iesit suprinzator de gustos.





Am facut o salata verde cu ceapa, rosii, sare si ulei de masline si am presarat pe deasupra cateva bucatele taiate foarte mici, de cascaval.











Va doresc pofta buna!

duminică, 2 octombrie 2016

Sos de ardei cu mustar si miere 2

Sos de ardei copt cu mustar si miere 2


De ce 2? Pentru ca anul trecut am facut aceiasi reteta, doar putin diferit: sos-de-ardei-copt-cu-mustar-si-miere
Anul asta am hotarat ca in loc sa coacem ardeiul, sa il fierbem, sa vedem cum iese. A iesit foarte bun.
Cum am pocedat?

Ingredientele au ramas la fel
ardei capia ( de data asta, am folosit cam 5 kg )
6 linguri de mustar
1/2 l ulei
sare
4 linguri de miere
piper

Mod de preparare:
Am oparit ardeiul capia, adica am fiert apa si am turnat peste el. L-am lasat sa se scurga si l-am taiat bucatele, scotand semintele, apoi l-am dat prin blender si l-am pus la fiert cu putin ulei. 
Am pus pe foc uleiul, apoi mustarul ( puteti folosi mustar dulce, sau mustarul vostru preferat ), apoi mierea. Le-am amestecat bine pe foc pana s-au facut si ele ca o pasta, peste care am adaugat ardeiul tocat mai devreme. 



















Se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana cand uleiul iese la suprafata. Apoi, am adaugat sarea si putin piper, dupa gust. Am amestecat bine si am oprit focul. Am lasat pasta sa se racoreasca circa 30 min si am turnat-o in borcane. Le-am intors cu capacul in jos si le-am lasat asa pana a doua zi, acoperite cu un prosop.










A iesit foarte gustoasa.
Va doresc pofta buna!