joi, 28 iulie 2016

Inghetata de casa din suc de fructe

Inghetata de casa din suc de fructe

Ingrediente:
fructe ( mere, piersici )
apa


Mod de preparare:
A fost totul, mai mult o inspiratie de moment. Am avut in casa mai multe fructe si se stricau daca nu faceam ceva repede. Asa ca, le-am spalat si le-am taiat bucatele, alaturi de un pic de deget, deoarece nu am rabdare f multa si ma grabesc, m-am taiat si la deget. Am pus repede un plasture cu aloe vera, Salvequick, o sa va povestesc mai tarziu putin despre ele si am continuat.
Am pus fructele in blender cu putina apa si a iesit un suc mai gros.




Sucul l-am baut in stare pura, apoi mi-a venit ideea sa fac din restul de suc ... inghetata. Asa ca am luat cateva paharele, niste bete si am pus sucul de fructe in pahare cu bat, la congelator.




Am pus betele in pahare in ideea ca o sa scot paharele si o sa ramana inghetata pe bat. Doar ca, nefiind pregatita pentru asemenea inspiratie, betele sunt subtirele pt paharele pe care eu le aveam in casa, asa ca raman de decor. Trebuie sa marturisesc ca am facut toate astea ieri si inghetata mea inca nu e complet ... inghetata. Poate trebuia mai multa apa, sau altceva, astept sugestii. Nici nu e bagata la congelator, este doar in frigider, si de asta.
Mai astept putin oricum, si va anunt ce a iesit pana la urma.:)


Referitor la ajutoarele mele in bucatarie, si anume, plasturii Salvequick, trebuie sa va spun ca ei mi-au fost prezentati de fetele de la Creative Ideas, le puteti vedea si pe FB aici: Creative Ideas FB, si imi sunt de un real ajutor in Bucataria mea.

Prin campania de lansare Salvequick... și jocul continua, Salvequick va provoaca sa vă reamintiți cu drag primii ani din viață. De la Ratele si vanatorii, joaca de-a v-ati ascunselea, Magarusul, Sotronul, Patratica sau Elasticul, toate aduc cu sine emoții de neuitat în sufletele copiilor, fie ei mari sau mici. 



Cu o formă practică și acționând, în unele cazuri, ca un strat suplimentar de piele, plasturii Salvequick oferă soluții pentru întreaga familie, dispunând de modele variate care pot acoperi o gamă largă de probleme, de la răni ușoare, tăieturi, la bășici sau bătături. 
Salvequik Aqua Resist sunt permeabili la aer, dar rezistenți la apă și murdărie, au o aderență bună și sunt flexibili. 


Salvequick Family Mix este un set de plasturi pentru diferite nevoi, ce cuprinde plasturi rezistenți la apă, textili, flexibili sau plasturi pentru piele sensibilă. 



Salvequick Transparent Aloe se diferențiază prin tamponul absorbant care conține Aloe Vera, recunoscută pentru proprietățile ei benefice. 




Pentru copii, Salvequick a creat plasturi cu design special și atractiv, Hello Kitty, Minions sau SpongeBob fiind doar câteva dintre modele. 



  
Plasturii sunt elastici, rezistenți la apă și realizați în conformitate cu ultimele studii în domeniu. În plus, produsele noi, pentru îngrijirea picioarelor, oferă confort maxim, lăsând în același timp pielea să respire. Salvequick Foot Care sunt realizați din material hidrocoloidal și creează o pernă de susținere, protejând împotriva presiunii și frecării și grăbind vindecarea. Aceștia funcționează ca un al doilea strat de piele și pot fi utilizați atât pentru protecție și vindecare, cât și preventiv. Salvequick protejează, vindecă și calmează. Un clasic suedez, în care inovațiile întâlnesc nevoile de zi cu zi.    


Sunt mai multe modele si dimensiuni in cutie, atat pentru calcaie cat si pentru degete.
Salvequick s-a lansat in Romania, plecând de la ideea că jocurile copilăriei, dar și „joaca” oamenilor mari, ne expun adesea la mici accidente.
Joaca mea din bucatarie, se lasa nu rareori, cu accidente diverse, prin urmare niste plasturi care rezista la apa si mai ales care nu se murdaresc, sunt absolut mai mult decat bineveniti, unde mai pui ca sunt si cei cu aloe vera care au efect vizibil asupra ranilor, vb aceea " bune de pus la rana". 
Dupa cum se vede si in imaginile de mai jos :). 


Un alt aspect aratatin imagini, este ca am primit cadou pentru aniversarea celor 5 ani de la casatorie ( pe 30 iulie ), un aparat de .. nuci. 
Cand eram mica, tot din gama, amintiri din copilarie, mama facea nuci destul de des. O sa incerc sa fac si eu in curand, astept si retete de la voi. 


Va doresc mult spor la gatit si pofta buna!

vineri, 15 iulie 2016

Siviero Maria – cel mai apreciat brand de gelato italian din România a lansat trei sortimente noi

Siviero Maria – cel mai apreciat brand de gelato italian din România a lansat trei sortimente noi

Tiramisu, Affogatto al Cioccolato și Stracciatella



Fiecare cutie de gelato Siviero Maria este umplută și decorată manual
Produs după rețete tradiționale, gelato Siviero Maria are o textură mult mai cremoasă decât înghețata clasică, și fiecare cutie este umplută și decorată manual, chiar si astăzi.

Despre Siviero Maria
Siviero Maria este un brand de gelato autentic italian, ce poate fi găsit și în România într-o gamă variată de sortimente: de la variantele clasice cu ciocolată, căpșune sau vanilie de Madagascar, la sortimente speciale cum sunt Crema di Firenze- cu biscuiți amaretto, Bacio – ciocolată cu alune sau Fistic Gianduja – fistic cu sirop de cacao. Și nu în ultimul rând, arome clasice italiene Affogato al Amarena, Panna Cotta, Panna con Frutti di Bosco și mai noile Stracciatella, Affogato all Cioccolato și Tiramisu.
Brandul Siviero Maria este distribuit în Romania de compania Maresi Foodbroker către principalele lanțuri de magazine din țară: Carrefour, Auchan, Billa, Mega Image, Kaufland, Cora, Selgros la pretul recomandat de 19.90 lei.

Pentru a aduce Italia mai aproape, Siviero Maria adaugă în gama variată de sortimente care se găsesc deja în România, trei noi arome: Tiramisu, Affogatto al Cioccolato și Stracciatella. 
Cele trei arome noi redau gustul autentic al unui gelato italian, precum cel pe care îl găsești în gelateriile de pe străzile pietruite ale Italiei:

Tiramisu, plăcerea dulce-amăruie
Tiramisu este un desert italian apreciat în întreaga lume, așa că Siviero Maria a lansat sortimentul de gelato Tiramisu, pentru cei care nu doresc să renunțe la desertul preferat nici măcar în zilele toride de vară. Acest gelato păstrează piscoturile proaspete și branza mascarpone, aromele tradiționale de cafea și cacao, fiind pudrat și decorat manual, pentru un aspect și gust desăvârșit. 
Affogatto al Cioccolato, delectarea unei seri de vară
Gustul cremos al unui gelato Siviero Maria Affogatto al Cioccolato este delectarea perfectă pentru cei care iubesc ciocolata. Aroma ingredientelor de calitate face ca acest desert să fie preferat atât de copii, cât și de adulți și poate fi servit în serile de vară petrecute alături de familie sau prieteni.
Stracciatella, gustul pe care italienii îl adoră
Așa cum îi spune și numele, Stracciatella este inspirată din bucătăria italiană. Aroma de gelato Stracciatella de la Siviero Maria îmbină savoarea bucățelelor de ciocolată cu gustul natural de frișcă, având o textură cremoasă și răcoritoare.


 „Povestea brand-ului Siviero Maria începe încă din anul 1958, când Guglielmo Visani pune bazele unei fabrici de gelato, în Bentivoglio, un mic orașel de lângă Bologna dar visul lui a fost să ducă pasiunea sa pentru gelato în întreaga lume, astfel ca oriunde în lume să poți găsi un gelato la fel ca într-o gelaterie din Italia. ” A declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.




marți, 12 iulie 2016

Pui cu urechi de lemn

Pui cu urechi de lemn


Am mancat la un restaurant chinezesc, nu ii cunosc personal, nu le fac reclama, Kung fu King, intamplator, pe Mosilor pe repede inainte vb aia. Am ales vita cu legume. Mi-a placut la nebunie.
Foarte gustos, mai ales am gasit un soi de ciuperci super dragut, ca o floare asa aratau, negre si extrem de gustoase.
Apoi, am gasit din intamplare un magazin cu mancare chinezeasca si am vazut acolo o punga cu urechi de lemn, adica ciuperci. Si m-am gandit ca poate sunt ciupercile care mi-au placut mie ff mult in vita cu legume de la restaurantul mai sus mentionat. Asa a si fost.
Doar ca, aceste ciuperci dupa cum am aflat ulterior, iau gustul mancarii pe care o prepari si daca nu esti expert in acest tip de mancare, degeaba, nu iese la fel.
Au fost foarte bune oricum, nu le-am facut cu vita, le-am facut cu pui.


Ingrediente
piept de pui
ciuperci urechi de lemn
ardei gras
ceapa
usturoi
sare
piper
condimente chinezesti
ulei de masline
sos de soia
sos de rosii dulce
vin






Mod de preparare:
Am pus ciupercile in apa de dimineata si le-am lasat asa pana dupa ora 16.00, cand m-am apucat de gatit. Am luat un pic plasa, deoarece punguta mea de 100 g, s-a umplut de apa si s-a transformat intr-un castronel plin de ciuperci. Daca nu aveti multi invitati la masa, nu le puneti pe toate, puteti gati de 3-4 ori, lejer din punguta de urechi de lemn de 100g.


Am pus ulei de masline intr-un wok si am pus ceapa la calit, am adaugat usturoiul, ardeiul gras, pieptul de pui dezosat si taiat bucatele mici, ciupercile, condimentele chinezesti, sarea. Le-am lasat la calit, apoi am adaugat vin si putina apa si am pus capacul. Trebuia sa pun apa de la inceput si vin. Pentru ca nu am facut asta, ciupercile au prins extrem de mult gustul direct al condimentelor, nu au avut cum sa le inabuse, mai mult s-au lipit de ele. Dar le-am salvat, cand am pus vinul, am adaugat si apa si le-am mai lasat pe foc, acoperite cu capac. 







Le-am lasat cateva minute, timp in care am pregatit sosul: sos de soia dulce, amestecat cu sos de rosii dulce, putina sare si piper proaspat macinat.






Cand au fost aproape gata, am adaugat sosul peste ele, le-am amestecat si le-am mai lasat 2 minute pe foc, apoi am oprit.

Pentru ca mama, intamplator facuse pilaf de orez, am pus in farfurie si o lingura din acest pilaf, care s-a potrivit de minune.











Sotul meu a spus ca sunt foarte bune, mi-au placut si mie dar, cele mancate de la restaurant au cu totul alt gust, dupa parerea mea. Plus ca vita cu legume, preferata de mine are si mult sos. Sos pe care nu stiu sa il fac si care este nemaipomenit de bun.
Oricum, a fost prima mea incercare, am o carte intreaga primita cadou de la verisorul meu, toata cu retete pentru mancare chinezeasca si .. de abia am inceput :).
Va doresc pofta buna!