sâmbătă, 30 aprilie 2016

Inca un premiu cu Maggi

Inca un premiu cu Maggi

In luna Martie, Maggi a avut un concurs care mi s-a parut ca mi se potriveste ca o manusa, mai ales ca tocmai am terminat cartea de retete, dedicata mamei mele, asa ca m-am inscris. 
Anuntul Magii pentru concurs, suna asa: " In Luna Femeilor, adunam in clubul Prieteni de-ai casei „Retete din cartea mamei mele”! 
Trimiteti-ne la contact@prieteniimaggi.ro retele speciale invatate la mama in bucatarie si, pe langa sansa unul loc in club si multe premii-surpriza, promitem sa strangem toate retetele intr-o carte de bucate deosebita! "

Am ales niste retete din cartea mea si le-am trimis la Maggi si cu ele am castigat concursul si am devenit membra a clubului "Prieteni de-ai casei", editia cu numarul 2. 

Sunt foarte bucuroasa si onorata, iar premiul l-am primit chiar acum, cu cateva zile inainte de Paste si a venit minunat pentru ca am folosit intens, produsele Maggi primite. 



Pentru ca mama este de fapt vedeta, am pozat-o si pe ea cu premiul Maggi, pe care il merita mai mult decat il merit eu.


Multumim Maggi pentru ajutorul dat in gospodarie pe parcursul atator ani de zile si pentru premiul primit. 

luni, 25 aprilie 2016

File de salau la gratar

File de salau la gratar




Ingrediente
file de salau
putina faina
sare

Mod de preparare
Extrem de simplu: spalati bine pestele, il tapetati cu servetele sa nu fie ud, il sarati si il dati prin faina. Eu am pus foarte putina faina, dar se lipeste, daca nu aveti diete sau probleme cu faina, tapetati-l bine cu faina si il puneti pe gratar.













Serviti cu mujdei de usturoi si mamaliga, A fost foarte bun, nu stiu de ce, dar mi s-a parut foarte, foarte gustos, salaul.



Va doresc pofta buna!

Trunchi de cod la cuptor

Trunchi de cod la cuptor



Ingrediente:
trunchi de cod
sare
usturoi
ulei
apa
condimente
legumele preferate, noi am pus de data asta morcov si castravete

Mod de preparare

Se spala foarte bine pestele si se curata de solzi. Se pun intr-o tava unsa cu ulei.


Se umplu pestii cu usturoi, se adauga legumele si condimentele dorite, putina apa, apoi se acopera tava si se baga la cuptor 30 min - o ora,




Se scoate si se serveste cu usturoi si mamaliga calda. 







Va doresc pofta buna!

Invitatie lansare carte Florin Dumitrescu

miercuri, 20 aprilie 2016

Mancarica by me

Mancarica by me


Ii spun "mancarica by me" pentru ca am gatit-o dupa cum mi-a trecut prin cap, probabil este un fel de tocanita. In sfarsit, sa va povestesc cum:

Ingrediente
carne de porc
ceapa
ardei gras de mai multe feluri ( l-am avut bagat la congelator si rosu si galben si verde )
mazare
rosii
sare
praf de usturoi
boia dulce afumata
bere
untura
condimente

Mod de preparare:
Am taiat bucatele carnea, ceapa si rosiile, ardeiul gras era deja tocat. Nu le-am taiat mici, ci lejer, nici prea mari, nici prea mici, ca atunci cand nu te controleaza nimeni :). 



Am folosit untura pentru ca mi s-a parut ca este mai gustoasa si mai sanatoasa decat uleiul, fragezeste si oricum am folosit cantitate mica, nu fac asta foarte des, deci e ok. 
Am pus ceapa la calit in untura, am adaugat ardeiul gras si mazarea, care, de la congelator fiind, si-au lasat si putina zeama, asa ca a fost tocmai bine. 








Le-am perpelit putin pe foc, nu foarte mult si am adaugat carnea taiata bucatele. 






Dupa ce le-am tinut putin pe foc, sa se amestece bine carnea cu gustul legumelor, am adaugat putina bere. Am auzit ca si berea fragezeste si am vrut sa iasa carnea mai frageda.




Am lasat un minut doua si am adaugat rosiile, sarea, boiaua afumata, praful de usturoi si ceva condimente. Am pus si un pahar mic de apa si am lasat pe foc pana a scazut. Puteti pune apa mai multa daca vreti sos mai mult si o puteti lasa pe foc sa scada in functie de cat sos vreti sa fie.




A iesit foarte gustoasa.





Va doresc pofta buna!