joi, 20 august 2015

Tocanita de galbiori

Tocanita de galbiori


Ingrediente

400 gr galbiori, 
1 capatana de usturoi, 
200 ml smantana, 
patrunjel, 
marar, 
3-4 cepe mici, 
sare, 
piper, 
ulei, 
200 ml lapte dulce


Mod de preparare:
Se spala bine galbiorii, se curata si se taie felii. 





Se pune uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa tocata fin. 



Dupa ce s-a calit foarte putin, se pun galbiorii, se adauga laptele si se lasa sa fiarba 20 de minute. 




Se piseaza usturoiul si se amesteca cu smantana apoi se adauga tocanitei, se adauga sare si piper dupa gust.







Dupa ce s-a racit putin, se pune patrunjel si marar tocat. Eu am avut doar marar.






Tocanita de galbiori se serveste cada, cu paine prajita. A iesit o nebunie, ne-a placut f mult.


Am luat reteta de pe net, am luat-o mai demult si nu am notat de la cine, dar a iesit f buna si ii multumesc celei care a postat-o, cand o sa o gasesc din nou, o sa o mentionez aici.




Va doresc pofta buna!

miercuri, 12 august 2015

Limonada


O sa spuneti ca este usor de facut si toata lumea stie sa faca limonada.  Dar, nu are nimic, poate cineva vrea sa verifice mai intai :), asa ca, scriu aici cum am facut.

Ingrediente
2 lamai medii
cuburi de gheata
apa
miere
frunze de menta

Pont: am cumparat frunzele de menta la ghiveci, din piata. Cea mai buna menta, nu se termina niciodata daca o ingrijiti.




Umpleti o carafa cu apa, nu chiar pana sus ca sa aveti loc pentru lamai. Scurgeti in ea sucul de lamaie, taiati lamaile in patru si le adaugati in apa. Puneti miere, cata va lasa inima sau dupa gust. Adaugati cuburile de gheata si frunze de menta si aveti p limonada extrem de buna si racoritoare pe aceste vremuri calduroase.



PS am baut undeva in oras limonada cu menta si ... ghimbir. Mi s-a parut ciudata ideea, am comandat si mi-a placut la nebunie, ghimbirul era taiat bucatele ff mici. Il puteti adauga si voi, daca va place ghimbirul, eu in mod sigur o sa fac asa limonada data viitoare. Aveti grija daca il beti sa nu cumva sa il mestecati ca ... este ghimbir :)

Pofta buna!

vineri, 7 august 2015

Gatind cu mama mea - ciorba de perisoare

Gatind cu mama mea - ciorba de perisoare


Ingrediente
oase de porc sau vita
carne tocata de porc sau de pui
ceapa
rosii
morcov
telina
ardei
pastarnac
bors

Mod de preparare ciorba:
Se spala bine, bine oasele de porc sau vita si se pun la fiert. Dau in clocot, se ia spuma si se adauga zarzavatul ( legumele).
Dupa ce a fiert un pic zarzavatul, se pun perisoarele, se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga borsul.
Cand ciorba este aproape gata, se adauga leusteanul.




Mod de preparare perisoare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata. O ceapa medie la un kg de carne, nu este nevoie de mai multa, pentru ca oricum, se va pune ceapa si la ciorba. Se mai pune o mana de orez cu bob rotund (nefiert) si condimente ( mama pune Maggi si m-am invatat si eu tot asa ), putin piper si doua oua. Se amesteca, se formeaza perisoarele si se pun in ciorba.
Pont: se uda mainile cu apa ca sa poti forma usor perisoarele.






Se serveste cu smantana si ardei iute.
O bunatate





Pofta buna!