miercuri, 29 iulie 2015

Ciorba de legume cu orez

Ciorba de legume cu orez



Ingrediente:
orez brun
jumatate de dovlecel
pastarnac
morcovi
ardei gras rosu
ardei gras verde
ceapa
rosii
2-3 capatani de usturoi


Mod de preparare:

V-am mai povestit o data, cand am facut prima supa , ca imi este groaza sa gatesc ciorba. De aceea am inceput cu supa :). Astazi, o numesc ciorba dar este un fel de supa ( nu am pus bors ) si este a doua incercare a mea de a ajunge la ciorba traditionala :), am facut ciorba de legume cu orez.

Am folosit usturoi, stiu ca nu prea se pune la ciorbe, dar am vazut pe undeva ca cineva pusese si mi-a placut ideea. Oricum, am pus f putin. L-am calit, apoi am pus peste el la calit, ceapa, apoi am tocat pe rand celelalte legume, cu oala pe foc, la foc foarte mic, ca sa nu se prinda/arda.




Dupa ceapa, am tocat pastarnacul,




apoi ardeiul gras verde




a urmat ardeiul gras rosu




am taiat si dovlecelul 





apoi am taiat morcovii






Dupa aceea, am taiat rosiile si le-am adaugat peste toate celelalte la calit







Am pus sare si le-am mai invartit putin pe foc si apoi am pus apa. Nu stiu niciodata cata apa sa pun, mama imi tot explica si eu tot ... nu :)
Asa ca, pe parcursul fierberii am mai adaugat apa de cateva ori, pana a fost gata.
Dupa ce am pus apa, am pus si orezul. Iarasi o provocare pentru mine, am mai facut o data si am pus prea mult orez, asa ca de data asta am citit pe pachet si am pus orezul cu masuratoare. Nu am masuratoare pt orez, dar am aproximat in functie de zahar si a mers ok. A fost un pic cam mult, dar ok. Am pus 400 g ( pe pachet scria 300 g orez, dar pt ca am pus cu masuratoarea de la zahar, m-am gandit ca 400 g ar fi ok ) la o oala de supa de 5 kg.







Am fiert supa/ciorba pana au fiert legumele, circa 40 - 50 minute. Spre surprinderea mea, a iesit foarte buna, va recomand si voua.






Pofta buna!

marți, 28 iulie 2015

Salata de orez cu legume

Salata de orez cu legume




Ingrediente
orez Panzani pentru salate
jumatate de dovlecel ( depinde cata salata vreti sa faceti, mie mi-a iesit un bol suficient de mare pentru doua portii )
un ardei gras galben mai mic
fasole rosie ( din conserva luata pentru salata de ton cu porumb )

Mod de preparare

Am fiert orezul separat conform instructiunilor de pe pachet. Deoarece este prima data si nu am fost atenta, s-a lipit, chiar daca am folosit o craticioara special folosita pentru asta, stati langa orez ( eu mai dau fuga pe la calculator si nu e neaparat foarte bine ). Nu s-a lipit insa f tare, asa ca l-am folosit. Nu am pus sare, citisem undeva ca se fierbe ba cu sare, ba fara, eu am uitat sa pun, deci l-am fiert fara sare :).
Am taiat ardeiul si dovlecelul felii si le-am prajit in putin unt si de data asta am presarat si putina sare.

Cand au fost toate gata, le-am amestecat cu orezul fiert si am potrivit de sare.


Nu ma asteptam sa iasa asa bun, eu nu prea mananc orez, a fost foarte buna salata de orez cu legume.


Va doresc pofta buna!

Salata de ton cu porumb

Salata de ton cu porumb



Ca sa fie ceva rapid, bun si sa nu necesite caldura de la aragaz.

Ingrediente:
1 conserva ton
1 conserva porumb
1 conserva fasole rosie
1 rosie
sare


Am strecurat conservele si pur si simplu am amestecat toate ingredientele. Sotului meu ii place foarte mult aceasta salata.
Astazi, deoarece am facut si o alta salata, de orez, am adaugat putin orez fiert si in salata de ton cu porumb, dar nu este neaparat foarte bun amestecul, de aceea nu am mai trecut si orezul la ingrediente.


De obicei pun la aceasta salata si sos tartar, iese si mai buna.
O puteti deasemenea, pune pe o lipie si cu cateva fasii de pui fiert si iese o minunatie.

Va doresc pofta buna!

luni, 27 iulie 2015

Gatind cu mama mea - Ciorba de rosii

Gatind cu mama mea - Ciorba de rosii


Trebuie sa va marturisesc ca eu nu ma omor dupa aceasta ciorba, dupa legume in general, prin urmare nu prea facem des aceasta ciorbita.
Sotului meu insa ii place foarte mult, asa ca, am vorbit cu mama sa ma invete cum sa fac aceasta ciorba neaparat.

Ingrediente
1-2 kg rosii
1 pastarnac
1 ardei gras
2-3 cepe
patrunjel
apa
sare


Mod de preparare:
Se dau rosiile prin razatoare ( sau blender ) si de pun la fiert.

 

 




Se toaca ceapa si se adauga peste rosii, apoi ardeiul gras si pastarnacul.










Se lasa la fiert, se adauga sare dupa gust si cand este ciorba gata, se pune si patrunjelul.




Se poate servi atat calda cat si rece, dupa cum va place.




Va doresc pofta buna!