miercuri, 21 august 2013

Friptură de porc cu ananas



Friptură de porc cu ananas





Ingrediente

700 g pulpa de porc
2 cani cu apa
3 catei de usturoi
2 cepe
100 g unt
ananas
2 foi de dafin
rozmarin
sare
piper






Mod de preparare
Pregateste un amestec din 2 cani cu apa rece, foi de dafin, rozmarin, sare, piper si usturoi taiat. Cresteaza carnea si las-o la macerat 3 ore.
 
 
 
 
 
 
 

Aseaza carnea apoi, intr-o tava cu unt topit. Presara ceapa tocata si lasa la cuptor timp de 30-40 de minute.

 
 
 
 
Pune patrunjelul intr-un mojar cu sare, usturoi si zdrobeste bine. Toarna treptat ulei de masline si amesteca pana obtii o pasta.
 

Indeparteaza ceapa din friptura si toarna sosul de verdeturi. Serveste friptura cu sos, ceapa tocata si ananas.
 Pofta buna! 

Salata de stafide, mere si smochine

Salata de stafide, mere si smochine


Ingrediente: 
600 g mere
200 g smochine
100 g stafide
100 g frisca batuta ( sau smantana )
40 g zahar
scortisoara dupa gust



Mod de preparare:
Spalati stafidele si smochinele si le inmuiati in putina apa. Le lasati sa stea 12 ore.

Apoi le scurgeti de apa si le treceti prin masina de tocat.
 
 
 
 

Adaugati merele rase de coaja, taiate sub forma de cubulete, scortisoara si zaharul si amestecati totul bine.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adaugati apoi putina frisca batuta sau smantana dulce si amestecati usor. ( eu am pus si frisca si samantana ).


In reteta spune sa le serviti imediat, dar eu le-am tinut la frigider.
Opriti cateva smochine cu care sa ornati salata si adaugati peste ele putina frisca ( pentru efect :)) ).

 
 
 
 

 
 Pofta buna!