joi, 28 februarie 2013

Biscuiti spritati cu untura - retete de acasa









Ingrediente
  • 200 g untura (unt sau margarina)
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 500-700 g faina (cat cuprinde)
  • un praf de sare
Modul de preparare a retetei:
Acesti biscuiti spritati cu untura nu pot fi preparati decat daca dispunem de o masina de tocat careia ii atasam o forma
.



Este important ca untura sa fie la temperatura camerei atunci cand incepem sa preparam reteta. Intr-un vas incapator punem 200 g de untura, doua oua, 200 g de zahar, un praf de sare si un pliculet de zahar vanilat. Amestecam foarte bine ingredientele pana atunci cand rezulta o pasta omogena si apoi adaugam doua lingurite cu esenta de vanilie. 



Faina amestecata cu un pliculet de praf de copt, o incorporam in aluat. Punem atata faina cata este necesara pentru a obtine un aluat tare.
Formam biscuitii spritati si ii asezam intr-o tava - nu este nevoie sa ungem tava, deoarece biscuitii contin grasime si nu se vor lipi.



Introducem tava cu biscuiti in cuptorul incins si ii coacem la foc mediu (175 grade C) timp de aproximativ o jumatate de ora. Apoi, cat timp biscuitii spritati sunt calzi, ii pudram cu zahar. 










Reteta facuta de mama toata copilaria, inclusiv in aceste imagini. Reteta mot a mot, ca sa zic asa, am luat-o de pe net, ca sa o exprim mai bine in scris. 
Mamei mele i-au iesit incredibil de buni, va urez sa va iasa si voua la fel.
Pofta buna!

Reteta pe care o voi introduce in proiectul "Gatind cu mama mea".

miercuri, 27 februarie 2013

Sos de ghimbir



Sos de ghimbir


Ingrediente:

3 linguri pline de iaurt ( eu am pus smantana, cam 6 linguri )
2-3 cm de radacina ginger ras
2-3 catei de usturoi(sau dupa gust!) trecuti prin presa
1 lingura ulei de masline
1 lingura cimbru uscat
Sare dupa gust


Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredintele cu ajutorul unui blender.
Daca doriti sa fie sosul mai consistent (nu lichid) amestecati toate componentele fara a folosi blender-ul ( eu l-am amestecat manual).
Lasati sa stea 10-15 minute in frigider, sa devina mai aromat.
 

Noi l-am servit cu snitel de pui, merge foarte bine cu peste!




Pofta buna !