sâmbătă, 25 august 2012

Peperonata cu vrabioara de vitel

Peperonata cu vrabioara de vitel
Reteta preluata din revista " Bucataria pentru toti"
Ingrediente
* 2 ardei grasi verzi
* 3 ardei capia rosii
* 300 g vrabioara de vitel
* 50 g unt
* 250 rosii in bulion
* 2 cepe
* 30 ml ulei de masline
* 1 catel de usturoi
* 1 lingurita rasa oregano uscat
* 1 leg patrunjel
* sare, piper
 
Mod de preparare:
Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele absorbante.
Presarati vrabioara cu sare si piper, dupa care, prajiti-o in unt, la foc mare, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-o pe o farfurie si pastrati-o acoperita la cald.
Curatati ceapa si ardeii, spalati-le, apoi taiati ceapa julienne iar ardeii taiati-i in fasii de circa 2 cm.
Caliti in ulei ceapa ( eu am folosit unt in loc de ulei ), pana cand se inmoaie, adaugati ardeii si usturoiul tocat marunt.
 

Caliti ingredientele 15 minute la foc potrivit, dupa care puneti rosiile taiate in cubulete si sucul acestora.
Taiati vrabioara in feliute subtiri si puneti-le in tigaia cu ardei.

 Adaugati oregano, potriviti de sare si piper si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
 
 


Pofta buna!

marți, 21 august 2012

Gulas de vita

Gulas de vita
Iti trebuie:
  • 500 g rasol de vita
  • 1-2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 1 pahar cu vin rosu sec
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  •  1 lingurita cu chimion macinat
  • boia dulce
  • ulei
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei, impreuna cu usturoiul tocat fin.
Presara boia de ardei, stinge cu putina apa si lasa sa dea in cateva clocote.
Adauga carnea taiata cubulete si sare.
Lasa sa se inabuse putin, apoi toarna apa calda.
Cand carnea este bine patrunsa, adauga cartofii, morcovul, rosiile taiate cubulete si ardeiul rondele.
Amesteca apoi cu pasta de tomate dizolvata in putina apa si condimenteaza cu sare, piper si chimion macinat.
La final, toarna vinul si lasa sa dea in cateva clocote.
Serveste gulasul in painici golite de o parte din miez.
Pofta buna!

luni, 20 august 2012

Crochete de cartofi cu legume


Crochete de cartofi cu legume
(de post)

Ingrediente:

1kg cartofi fierti si razuiti
2 morcovi razuiti
2 albituri razuite
3 castraveti murati taiati marunt
200g faina
250g pesmet
1 lingura bicarbonat de sodium
1-2 linguri bulion de ardei sau boia dulce
maghiran,oregano,sare ,piper,ulei
se poate pune si cativa catei de usturoi zdrobiti
Preparare
Se amesteca totul foarte bine,se potriveste de sare si piper. Daca compozitia este prea tare se pune putina apa minerala iar daca este prea moale se mai adauga pesmet. Se lasa la rece 30min.
Se modeleaza crochete cu mana uda, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe servetele absorbante.
Se pot servi cu diferite garnituri, sosuri (de rosi, mustar, hrean)sau salate.
Pofta buna!

sâmbătă, 18 august 2012

Chiftelute de cartofi in sos de rosii


Chiftelute de cartofi in sos de rosii

Ingrediente:
Pentru Chiftelute: 5 cartofi, 1 lingura margarina, sare, piper, 1 cana faina alba, plic cu praf de copt, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ceapa mare, 4-5 linguri ulei, 5-6 linguri legume congelate (mazare, morcov, porumb, etc), 1 catel usturoi, 1 cana suc de rosii, sare, alte condimente.
Preparare:
1. Se curata cartofii, se fierb si se face un piure consistent, adaugandu-se si margarina, sarea, piperul. Dupa ce se raceste, se imbraca vasul cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.
2. Piure-ul rece se amesteca cu faina si praful de copt pana se obtine un aluat nu foarte consistent, atat cat sa poata fi modelat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina.
3. Se modeleaza cu mana uda chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. 
4. Se curata ceapa, se caleste in ulei apoi se adauga legumele congelate, un praf de sare, 1 canita cu apa si se fierbe pana se inmoaie un pic legumele (10min).
5. Se adauga sucul de rosii, se potriveste gustul cu sare, se adauga catelul de usturoi pisat si se mai lasa 10 min.
6. Se aseaza pe farfurie ciftelute, se toarna sos deasupra.
Pofta buna!

Biscuiti Cioco Trandafirasi - Dieta Dukan - Croaziera

Biscuiti Cioco Trandafirasi - Dieta Dukan - Croaziera

Categorie: Desert
Etapa: Croaziera
Portii: 10
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min

Ingrediente:
3 oua
3 lingurite cacao degresata
3 linguri amidon
4 linguri iaurt 0%
1 lingura indulcitor ( daca ii vreti mai dulci, puneti mai mult )
1 lingurita praf de copt
arome
 
Pasi pentru executare:
Se amesteca ingredientele, se toarna aluatul in forme/tava si se coace la foc mediu 15 minute. 
 
 
 
Pofta buna!

vineri, 17 august 2012

Desert Pina Colada

Desert Pina Colada
Reteta preluata de la Adriana - Dragostea in bucate

Prajitura mea preferata
Usor de facut si foarte buna

Ingrediente si mod de preparare:
lapte 
praf de budinca de frisca pe care o prepari conform indicatiilor de pe plic in cea mai mare viteza.
frisca. se bate bine, bine
Piscoturi pe care le insiropezi in sucul unei conserve de ananas la care  adaugi si 2 linguri  de rom, apoi le asezi cuminti pe fundul unui bol in asteptarea cremei.
Fulgi de cocos... pe care ii amesteci cu budinca, 3 linguri de lapte praf nedizolvat !  neaparat dulce! si frisca ce tocmai ai batut-o.
Crema rezultata....mmmm, un deliciu, o pui in bol peste piscoturi...(o parte) apoi pui bucatile de fruct de ananas, apoi pui iar crema...


La final din cateva piscoturi si bucatele de fructe, ornezi desertul
Daca preferati alt fruct, puteti inlocui ananasul, sau daca doriti mai multe fructe, puteti adauga portocale sau clementine, taiate bucatele mici.
Pentru a definitiva lasi sa cada o ploaie de fulgi de cocos peste desert, dar nu este neaparat. Mie nu prea imi place cocosul si de multe ori nu am mai presarat si deasupra, desi arata bestial cu prajitura ca ninsa :)
 Poze la degustare:))
 
 Pofta buna!
Am mai facut de cateva ori prajitura, cu diverse umpluturi, va mai postez aici cateva poze: